2014. október 26.

Élménybeszámoló, avagy biciklivel Béda-Karapancsa vidéken

Sziasztok!


Ismét egy nagyszerű lehetőséget kaptam a DUE-tól. A STRAND fesztivál után, egy bicikli túrával egybekötött Study Tour-on vehettem részt.
A Study tour lényege, hogy 1-1 médiumtól 2-2 újságíró körbejár egy vidéket majd cikkek és képek formájában megpróbálja népszerűsíteni azt. A feladat nem könnyű, hiszen 5 nap alatt annyi információval és élménnyel lettünk gazdagabbak, hogy ezt visszaadni talán lehetetlen.
Eleinte a "bicikli túra" kissé sokkolt, mert ugyan szeretek
kerékpározni sajnos nem sokszor pattanok fel a nyeregbe, de ez nem tántorított vissza ettől a lehetőségtől.


Első állomásunk Mohács volt. Én csupán a történelem könyvekből ismertem ezt a várost, de megmondom őszintén nagyon örülök, hogy ott tölthettem 3 napot. Van valami bája, varázsa a belvárosi résznek. Mindenhol kicsi boltok, fagyizók, padok, játszóterek és kerékpárutak. A házak kicsit a Budai várnegyedére emlékeztetnek.
  Belekóstolhattunk a Busójárás rejtelmeibe és mint kiderült évente mintegy 80 ezer ember jön el ide, a világ szinte minden pontjáról, csak hogy megtekinthesse ezt a "mini fesztivált".
A Szent János Hotelben szálltunk meg 3 éjszakára, a szobánk a Dunára nézett így csodás naplementéknek és napfelkeltéknek örvendhettem :) A hotelben kiváló ellátást kaptunk. Egyetlen fekete pontot adnék a wifi hiányára, mert megnehezítette a munkánkat.Aztán jött a várva várt biciklizés. Meglepően jól bírtam az utat, bár este kicsit szenvedtem némi lábfájással de megérte!
Végig a horvát határ mentén mentünk.( Persze percenként kaptuk az sms-t, hogy ennyiért meg annyiért tudunk telefonálni :) )
Pihenésképpen vízre szálltunk egy kenuval és felfedeztük a Dunát. A képek mindent elárulnak. Egyszerűen mesés volt, semmi  zaj, csupán néha a madarak csicsergése zavarta meg a csendet vagy egy elvétett motorcsónak.Az utolsó esténket Harkányban a Termál Hotelben töltöttük. 

Ellátogattunk a híres termálfürdőbe is.  Szerencsére jó időnk volt, különben ennél is jobban vacoghattunk volna a jacuzziban kint a szabad ég alatt :)  A napot borvacsorával zártuk a Crocus Gere Bor Hotel - Wine Spa éttermében. Számomra ez volt a study tour csúcspontja. 3 fajta bor különlegesség és 4 kiváló étel. Nem igazán kedvelem a halakat, de a lazac egyszerűen isteni volt, pedig a megszokottól eltérően volt elkészítve. Mégis a legfinomabb a desszert volt. Csokis sütemény, belül meleg étcsokoládé krémmel mellé vanília fagylalt fügével és mogyoróval. Maga a hely nagyon kellemes és kényelmes. A kiszolgálás kifogástalan volt, minden borról megtudtuk hogyan készül, milyen gyümölcsökből, mit adtak hozzá vagy épp mit nem. Egy biztos, ha Villányban járok valamikor, újra meglátogatom az éttermet. A Study Tour zárásaként körbe mentünk a Siklósi Várban illetve egy tanyán ebédelhettünk. Az egész út során csupán egy rossz élménnyel gazdagodtam, az viszont még mindig látszik a karomon. Egy darázscsípés. :)Bővebb cikkek és információk: http://www.due.hu/hir/1159/a-hely-ahol-barmikor-atelheted-a-farsangot-bemutatjuk-a-busoudvart

illetve: http://www.due.hu/hir/1160/csodak-foldje-hataron-belul 

Még több kép elérhető galériánkban: https://www.facebook.com/dueduostrand?fref=ts

Molly.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése